Konfitura jagodowa
Jagody mogłabym jeść cały rok gdyby rosły cały rok w lesie.
Na szczęście można je zamknąć w słoiczku w postaci konfitur lub dżemu.
Na śniadanie najlepsze.
Składniki : 300g jagód, 100g cukru, 3 łyżki wody.
Przygotowanie : Jagody oczyść, opłukaj i przełóż do rondelka. Dodaj wodę i na bardzo wolnym ogniu pogrzej aż jagody puszczą sok. Wsyp cukier i gotuj 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Owoce przełóż do czystego słoiczka i zakręć. Odwróć do góry dnem, ostudź i odstaw w chłodne i ciemne miejsce.
Ależ cudnie wygląda. :) Domowa konfitura zawsze jest najlepsza, a na Twoich zdjęciach mamy potwierdzenie :)
OdpowiedzUsuńWspaniała! Ma piękny kolor. :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam... zapisuję :)
OdpowiedzUsuńjakie pyszne jagodowe zdjęcia!
OdpowiedzUsuńBaaaardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń