środa, 12 września 2012

Konfitura jagodowa

Konfitura jagodowa

Jagody mogłabym jeść cały rok gdyby rosły cały rok w lesie.
Na szczęście można je zamknąć w słoiczku w postaci konfitur lub dżemu.
Na śniadanie najlepsze.

Składniki : 300g jagód, 100g cukru, 3 łyżki wody.

Przygotowanie : Jagody oczyść, opłukaj i przełóż do rondelka. Dodaj wodę i na bardzo wolnym ogniu pogrzej aż jagody puszczą sok. Wsyp cukier i  gotuj 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Owoce przełóż do czystego słoiczka i zakręć. Odwróć do góry dnem, ostudź i odstaw w chłodne i ciemne miejsce. 


5 komentarzy:

  1. Ależ cudnie wygląda. :) Domowa konfitura zawsze jest najlepsza, a na Twoich zdjęciach mamy potwierdzenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała! Ma piękny kolor. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. jakie pyszne jagodowe zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń

Print