Klasyczny Boeuf Strogonow
Klasyczna propozycja dania jednogarnkowego.
Niezwykle łatwy do przygotowania bo "robi" się sam.
Proste rzeczy smakują najlepiej.
Składniki : 600g udźca wołowego lub polędwicy, 200g pieczarek, 2 cebule, 1,5 - 2 szklanki rosołu, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki śmietany, olej do smażenia, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, majeranek.
Przygotowanie : Mięso oczyść a następnie pokrój w paseczki. Posyp mięso mąką i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Przełóż mięso do rondla. Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki. Wrzuć warzywa na tą samą patelnię na której, było smażone mięso. Podsmaż chwilę i przełóż cebulę i pieczarki do rondla z wołowiną. Wlej koncentrat pomidorowy i bulion. Duś na małym ogniu 40 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wlej śmietanę i wymieszaj składniki.
Zjadłbym. Tak jak każde klasyczne danie! Brawo.
OdpowiedzUsuńUwielbiamy! Wygląda bardzo kusząco :-)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukałam przepisu na Boeuf Strogonow. A tu, jak na życzenie.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i na pewno wypróbuję.
Pozdrawiam, Małgosia.
Przepis może i klasyczny, ale jak nieklasycznie podany - z kaszą i w pięknych rondelkach. Uwielbiam kaszę, więc jestem już fanką :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Taka klasyka jest dla mnie najlepsza jaka może być!!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie w odwiedziny przy okazji:)
http://kuchareczkamala.blogspot.com
5 Tips to a flat stomach
OdpowiedzUsuń----------------------------------
There are long lasting ways to get the amazing middle
you crave. These genius tips Will help you shed inches
and pounds, banish the bloat, And feel even more
gorgeous we have very best advice for quickly shrinking
your tummy. Here are the surprising
Hello, skinny
jeans! Stop making these 5 Major mistakes and you will
Finally lose your stubborn belly fat
http://juicyabs.com
http://www.facebook.com/5TipsToAFlatStomach?skip_nax_wizard=true