piątek, 16 stycznia 2015

Pulpeciki z indyka z marchewką

Pulpeciki z indyka z marchewką

Składniki :

  • 400g mielonego mięsa z indyka,
  • 1 jajko,
  • 1/2 szklanki kaszy manny,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 średnie marchewki,
  • sól,
  • pieprz, 
  • koperek,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż chwilę marchew. Do miski przełóż mięso. Dodaj posiekany koperek i wcześniej przygotowaną marchew. Wsyp kaszę, sól i pieprz. Wyrób masę. Mięso włóż do lodówki na 40-50 minut. Dłonie posmaruj olejem i uformuj pulpeciki. Smaż na rozgrzanym oleju. 




3 komentarze:

  1. Rewelacja! W sam raz dla niemowlaka, który chce jeść tylko rękami. Wszystko w jednym. Wypróbuję w przyszłym tygodniu na pewno! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obiad jak od mamy :) rozpływam się nad tym zdjęciem.

    Pozdrawiam
    Ania

    OdpowiedzUsuń

Print