Pulpeciki z indyka z marchewką
Składniki :
- 400g mielonego mięsa z indyka,
- 1 jajko,
- 1/2 szklanki kaszy manny,
- 1 łyżka masła,
- 2 średnie marchewki,
- sól,
- pieprz,
- koperek,
- olej do smażenia.
Przygotowanie :
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż chwilę marchew. Do miski przełóż mięso. Dodaj posiekany koperek i wcześniej przygotowaną marchew. Wsyp kaszę, sól i pieprz. Wyrób masę. Mięso włóż do lodówki na 40-50 minut. Dłonie posmaruj olejem i uformuj pulpeciki. Smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńRewelacja! W sam raz dla niemowlaka, który chce jeść tylko rękami. Wszystko w jednym. Wypróbuję w przyszłym tygodniu na pewno! :)
OdpowiedzUsuńObiad jak od mamy :) rozpływam się nad tym zdjęciem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ania