Jogurtowe ciasto z jabłkami
Składniki : ( Blaszka 28cm x 25 cm )
- 3 jabłka,
- 120ml jogurtu naturalnego,
- 2,5 szklanki mąki,
- 1 szklanka oleju,
- 1 szklanka cukru,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 4 jajka.
Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami żółtka i cukier. Wlej olej i jogurt naturalny. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze ułóż pokrojone w kostkę jabłka. Posyp cynamonem. Blaszkę włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45-50 minut.
Mniam proste i pyszne. Lubię takie wypieki.
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńApetyczne ciasto, aż ślinka cieknie na jego widok.
OdpowiedzUsuńMusiało być cudownie mięciutkie :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuń