czwartek, 29 stycznia 2015

Jogurtowe ciasto z jabłkami

Jogurtowe ciasto z jabłkami


Składniki : Blaszka 28cm x 25 cm )
  • 3 jabłka,
  • 120ml jogurtu naturalnego,
  • 2,5 szklanki mąki,
  • 1 szklanka oleju,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jajka.
Przygotowanie : ( składniki w temperaturze pokojowej )

Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami żółtka i cukier. Wlej olej i jogurt naturalny. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze ułóż pokrojone w kostkę jabłka. Posyp cynamonem. Blaszkę włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45-50 minut.



4 komentarze:

  1. Mniam proste i pyszne. Lubię takie wypieki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetyczne ciasto, aż ślinka cieknie na jego widok.

    OdpowiedzUsuń
  3. Musiało być cudownie mięciutkie :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Print