Sałatka z kaszą gryczaną i tuńczykiem
Składniki :
- 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej,
- 1 puszka tuńczyka w oleju,
- 1 awokado,
- rukola,
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie,
- 3-4 łyżki oleju,
- 1 ząbek czosnku.
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kubka wlej olej. Wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj dokładnie wszystko. Do miski wsyp wcześniej przygotowaną kaszę. Dodaj tuńczyk, pokrojone awokado oraz rukolę. Wlej sos i delikatnie wymieszaj składniki.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz