sobota, 24 stycznia 2015

Sałatka z kaszą gryczaną i tuńczykiem

Sałatka z kaszą gryczaną i tuńczykiem


Składniki :
  • 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej,
  • 1 puszka tuńczyka w oleju,
  • 1 awokado,
  • rukola,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • 1 ząbek czosnku.
Przygotowanie :

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kubka wlej olej. Wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj dokładnie wszystko. Do miski wsyp wcześniej przygotowaną kaszę. Dodaj tuńczyk, pokrojone awokado  oraz rukolę. Wlej sos i delikatnie wymieszaj składniki.


Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print