sobota, 29 marca 2014

Wiosenne spaghetti

Wiosenne spaghetti

 Pyszny makaron z przyprawami udekorowany kwiatami z marchewki smakuje idealnie i przypomina nam, że zima już za nami a wiosna rozgościła się na całego . Dodatkowo zachwyca mnogością kolorów na talerzu. Smacznego !

Składniki : 
  • 2 duże marchewki,
  • 300g makaronu spaghetti,
  • 120ml oliwy z oliwek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 suszone pokruszone chilli,
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego,
  • świeża bazylia.
 Przygotowanie :

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew obierz i za pomocą obieraczki potnij na cienkie paski. Delikatnie przełóż do rondelka z wrzącą wodą i gotuj 3-4 minuty. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, chilli i czosnek niedźwiedzi. Odcedź makaron i przełóż na patelnię. Wymieszaj składniki dokładnie. Paski marchewki wyciągnij z wodą i zwiń w rulonik tworząc różyczki. Makaron przełóż na talerz i udekoruj marchewkowymi różyczkami i świeżą bazylią.



3 komentarze:

  1. piękne te różyczki z marchewek!
    wiosna już pełną parą, jak widzę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo wiosenne danie :) fajnie te różyczki zrobiłaś :)

    czekamynacud.blog.pl

    OdpowiedzUsuń

Print