niedziela, 30 marca 2014

Pieczony schab

Pieczony schab 


Składniki :
  •  1 kg schabu wieprzowego bez kości,
  • 2-3 łyżki oleju,
  • 3 ząbki czosnku,
  •  1 łyżeczka chilli, 
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • pieprz ziarnisty, 
  • sól.
 Przygotowanie :
 
Do kubka wlej olej. Wsyp przyprawy oraz pokrojony drobno czosnek.  Dokładnie wymieszaj i natrzyj marynatą schab. Owiń mięso w folię aluminiową i włóż do lodówki na parę godzin. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni i włóż mięso. Piecz przez 1 godzinę. Schab pozostaw do ostygnięcia w piekarniku.

9 komentarzy:

  1. świetny na niedzielny obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja taki uwielbiam na kanapki zamiast wędliny.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha:) I taki soczysty wychodzi?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak , jest bardzo soczysty. Wystarcz że zostawisz schab w folii po upieczeniu. Całe soki z niego zostaną wchłonięte.

      Pozdrawiam, Ewelina

      Usuń
  4. Hahaha każdy piecze teraz schab ;)
    Ciekawa marynata, Warta wypróbowania.
    Niby prosty schab ale ile wersji.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też lubię na kanapkę schabika położyć :)

    czekamynacud.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. W czym pieczemy ten schabik???w foli aluminiowej, jeśli taka to jaka strona jest na zewnątrz?matowa?
    Czy pieczemy go w naczyniu żaroodpornym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Schab piekłam w naczyniu żaroodpornym z pokrywką

      Usuń

Print