Pieczony schab
Składniki :
- 1 kg schabu wieprzowego bez kości,
- 2-3 łyżki oleju,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka chilli,
- 1 łyżeczka majeranku,
- pieprz ziarnisty,
- sól.
Przygotowanie :
Do kubka wlej olej. Wsyp przyprawy oraz pokrojony drobno czosnek. Dokładnie wymieszaj i natrzyj marynatą schab. Owiń mięso w folię aluminiową i włóż do lodówki na parę godzin. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni i włóż mięso. Piecz przez 1 godzinę. Schab pozostaw do ostygnięcia w piekarniku.
świetny na niedzielny obiad:)
OdpowiedzUsuńJa taki uwielbiam na kanapki zamiast wędliny.
OdpowiedzUsuńna zimno jest równie pyszny :)
UsuńPycha:) I taki soczysty wychodzi?
OdpowiedzUsuńTak , jest bardzo soczysty. Wystarcz że zostawisz schab w folii po upieczeniu. Całe soki z niego zostaną wchłonięte.
UsuńPozdrawiam, Ewelina
Hahaha każdy piecze teraz schab ;)
OdpowiedzUsuńCiekawa marynata, Warta wypróbowania.
Niby prosty schab ale ile wersji.
Ja też lubię na kanapkę schabika położyć :)
OdpowiedzUsuńczekamynacud.blog.pl
W czym pieczemy ten schabik???w foli aluminiowej, jeśli taka to jaka strona jest na zewnątrz?matowa?
OdpowiedzUsuńCzy pieczemy go w naczyniu żaroodpornym?
Schab piekłam w naczyniu żaroodpornym z pokrywką
Usuń