sobota, 8 marca 2014

Chrupiące kąski z kurczaka

Chrupiące kąski z kurczaka


Składniki :
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka, 
  • 1 łyżeczka curry,
  • sól,
  • pieprz,
  •  1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • cebulka zielona,
  • 1 duże jajko,
  • 2 łyżki mąki, 
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Mięso drobno posiekaj.  Wrzuć do miski. Dodaj sól, pieprz, curry, paprykę oraz posiekaną zieloną cebulkę. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Przykryj folią miskę i włóż do lodówki na godzinę. Dodaj rozbełtane jajko i dokładnie połącz składniki. Rozgrzej olej i małymi porcjami smaż kąski na złoty kolor. ( formowałam z małej łyżeczki ).


6 komentarzy:

Print