Lekki bigos
Dzisiaj chciałam Wam pokazać jeden z przepisów który ukaże się w książce w ramach akcji " Dieta dla serca".
Bigos jest lekki i niezwykle aromatyczny. Świetny na obiad a nawet i na kolację.
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka,
- pieprz do smaku,
- oregano do smaku,
- 3 łyżeczki margaryny Optima Cardio,
- 1 cebula,
- 1 biała kapusta,
- 1 kg pomidorów,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2 liście laurowe,
- 2 łyżeczki majeranku.Przygotowanie :
Mięso
oczyść i pokrój na kilka części. Posyp pieprzem i
oregano. Ugotuj na parze.
W dużym garnku rozgrzej margarynę
Optima Cardio. Zeszklij na niej posiekaną cebulę. Kapustę drobno
posiekaj i dodaj do cebulki. Podlej wodą i gotuj 10 minut.
Pomidory sparz, obierz, pokrój i
dorzuć do garnka. Wmieszaj koncentrat pomidorowy. Ugotowanego
kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i również umieść w garnku,
wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i majerankiem. Duś pod
przykryciem ok. 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz