środa, 9 lipca 2014

Gulasz wołowy z piwem

Gulasz wołowy z piwem


Składniki : 
  • 400-500g mięsa wołowego na gulasz, 
  • 150 ml jasnego piwa,
  • 1 cebula, 
  •  2 ząbki czosnku, 
  •  2 liście laurowe, 
  • ziele angielskie (4kuleczki), 
  • 2 szklanki bulionu, 
  • 1 łyżka mąki,
  • sól,
  •  pieprz, 
  • olej do smażenia.


Przygotowanie : 
 
 Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozgnieć w prasce i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i piwo. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin co jakiś czas mieszając.Dopraw do smaku. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print