Rolady z mięsem mielonym i boczkiem
Składniki :
- 4 plastry szynki wieprzowej bez kości,
- 150g -200g mięsa mielonego,
- 200g boczku wędzonego,
- 3-4 szt suszonych pomidorów,
- pieprz,
- czosnek niedźwiedzi,
- papryka słodka,
- bulion,
- olej.
Plastry szynki cieńko rozbij. Do miski włóż mięso mielone, pokrojony w kostkę boczek, posiekane pomidory suszone oraz pieprz i czosnek niedźwiedzi. Dokładnie wyrób masę. Na każdy plaster mięsa ułóż farsz. Zawiń w roladkę i zwiąż sznurkiem spożywczym. Każdą roladę posyp pieprze, solą i papryka. Na rozgrzanej patelni podmaż z każdej strony. Wlej bulion i duś 40-45 minut.
Oj smakowitości i do tego sosik....
OdpowiedzUsuń