Filet z kurczaka w pistacjowej panierce
Składniki : ( 2 porcje )
- 2 pojedyncze filety z kurczaka,
- 100g pistacji,
- pieprz,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1 białko z małego jajka,
- olej do smażenia.
Mięso dokładnie opłucz. Posyp pieprzem z dwóch stron. Pistacje obierz z łupiny i za pomocą tłuczka delikatnie rozbij na mniejsze kawałki. Do miski wlej jogurt i białko z jajka. Połącz składniki. Filet posmaruj jogurtem a następnie obtocz w pistacjach. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z dwóch stron parę minut następnie przełóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńpysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
W takim wydaniu jeszcze niejadłam.
OdpowiedzUsuńOoo, kiedyś zrobiłam sos pistacjowy do kurczaka.. Miłe wspomnienia :D
OdpowiedzUsuńwygląda mega smakowicie, no i fajne połączenie
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na panierkę, takie coś innego.
OdpowiedzUsuń