środa, 30 lipca 2014

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną


Składniki :
  • 6 jajek,
  • garść żółtego startego sera,
  • 1 cebula,
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • sól,
  • pieprz,
  • bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie:

  Ugotuj na twardo 5 jajek, ostudź. Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojoną cebulę. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj  surowe jajko, żółty ser ,podsmażona cebulę, pokrojony szczypiorek i kaszę. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.

2 komentarze:

Print