Pasztet z kurczaka i wątróbki
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka,
- 200-250g wątróbki drobiowej,
- 2 cebule,
- 2 jajka,
- 3/4 szklanki mleka,
- 2 małe marchewki,
- sól,
- pieprz,
- majeranek,
- 4-5 łyżek otrąb owsianych.
Do garnka włóż pokrojony filet z kurczaka. Dodaj marchew i cebulę. Zalej wodą i gotuj 10 minut. Dodaj wątróbkę i gotuj ponownie około 8-10 minut. Całość ostudź. Mięso i warzywa wyłóż do miski i zmiel. Do wywaru wsyp otręby. Odstaw na parę minut. Do zmielonego mięsa wsyp przyprawy. Wlej mleko, wywar i wbij jajko. Dokładnie wyrób masę. Masę przełóż do foremki. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz przez 45-50 minut.
Takie domowe pasztety są najlepsze ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com
taki pasztet musi być kremowy i pyszny:-)
OdpowiedzUsuń