Czosnkowy podpłomyk z kurkami
i serem camembert
Składniki :
- 400g mąki pszennej,
- 4 łyżki oliwy,
- 1 szklanka ciepłej wody,
- sól,
- czosnek niedźwiedzi.
- 300g świeżych kurek,
- 1 łyżka masła,
- świeży tymianek,
- ser camembert,
- pesto z suszonych pomidorów.
Do miski wsyp mąkę, sól i czosnek niedźwiedzi. Wlej wodę i oliwę. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw n 15 minut.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i podsmaż. Posyp tymiankiem.
Ciasto podziel na 3 części. Każdą cześć rozwałkuj cienko. Posmaruj pesto i ułóż wcześniej przygotowane kurki i kawałki sera camembert. Włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Co za pyszny pomysł!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ciekawe, a na pewno smakuje świetnie!!! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Ja pamietam jak byłam mała to mama mi podpłomyki robiła :)
OdpowiedzUsuńZ kurkami fajny pomysł.
uwielbiam takie dania- do wypróbowania!
OdpowiedzUsuńjak przyrządzasz pesto?
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuń