piątek, 18 lipca 2014

Czosnkowy podpłomyk z kurkami i serem camembert

Czosnkowy podpłomyk z kurkami 
i serem camembert


Składniki :
  • 400g mąki pszennej,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka ciepłej wody,
  • sól,
  • czosnek niedźwiedzi.
  •  300g świeżych kurek,
  • 1 łyżka masła,
  • świeży tymianek,
  • ser camembert,
  • pesto z suszonych pomidorów.
Przygotowanie :

Do miski wsyp mąkę, sól i czosnek niedźwiedzi.  Wlej wodę i oliwę. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw n 15 minut.

Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i podsmaż. Posyp tymiankiem.

Ciasto podziel na 3 części. Każdą cześć rozwałkuj cienko. Posmaruj pesto i ułóż wcześniej przygotowane kurki i kawałki sera camembert. Włóż do nagrzanego piekarnika  na 15 minut w temperaturze 190 stopni.

5 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo ciekawe, a na pewno smakuje świetnie!!! :)

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja pamietam jak byłam mała to mama mi podpłomyki robiła :)
    Z kurkami fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie dania- do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  4. jak przyrządzasz pesto?

    OdpowiedzUsuń

Print