Odwrócone ciasto z borówkami
Składniki : (Forma 22 cmx22 cm)
- borówki,
- 3 białka,
- 1 jajko,
- 100ml oleju,
- 4 łyżki cukru,
- 2 szklanki mąki,
- 120 ml mleka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Przygotowanie :
Formę do wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp na dno formy borówki. Do miski wlej białka i wbij jajko. Zmiksuj dokładnie. Nie przerywając miksowania wlej olej, mleko i wsyp cukier. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj składniki. Ciasto przelej do formy. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 30 minut.
urocze zdjęcia!
OdpowiedzUsuńRzadko jadam borówki. Szkoda, są bardzo zdrowe.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis z wykorzystaniem borówek.Zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńA te borówki układa się na wierzch czy na spód ?
OdpowiedzUsuńNa spód blaszki.
UsuńSmakowicie wygląda to ciasto !:)
OdpowiedzUsuńo widzę, że ciasto jest na samych białkach, musi byc bardzo lekkie :) fajny pomysł !
OdpowiedzUsuńJest bardzo lekkie :)
UsuńWow, jak ślicznie wygląda to ciacho!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
Super zdjęcia!
Mmm, wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńciasto piękne..też ostatnio działam z borowkami...
OdpowiedzUsuńjak zawsze wspaniałe ;) wypróbowane, wyszło pysznie ;)
OdpowiedzUsuń