sobota, 26 lipca 2014

Odwrócone ciasto z borówkami

Odwrócone ciasto z borówkami


Składniki : (Forma 22 cmx22 cm)
  • borówki,
  • 3 białka,
  • 1 jajko,
  • 100ml oleju,
  • 4 łyżki cukru,
  • 2 szklanki mąki,
  • 120 ml mleka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie :

Formę do  wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp na dno formy borówki. Do miski wlej białka i wbij jajko. Zmiksuj dokładnie. Nie przerywając miksowania wlej olej, mleko i wsyp cukier. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj składniki.  Ciasto przelej do formy. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 30 minut.

12 komentarzy:

  1. Rzadko jadam borówki. Szkoda, są bardzo zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem borówek.Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  3. A te borówki układa się na wierzch czy na spód ?

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowicie wygląda to ciasto !:)

    OdpowiedzUsuń
  5. o widzę, że ciasto jest na samych białkach, musi byc bardzo lekkie :) fajny pomysł !

    OdpowiedzUsuń
  6. Wow, jak ślicznie wygląda to ciacho!
    Świetny przepis!
    Super zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm, wygląda kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciasto piękne..też ostatnio działam z borowkami...

    OdpowiedzUsuń
  9. jak zawsze wspaniałe ;) wypróbowane, wyszło pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń

Print