Bigos z klopsikami
Składniki :
- 300g mięsa mielonego wieprzowego,
- pieprz,
- sól,
- majeranek,
- 1 mała biała kapusta,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- 1 cebula,
- olej,
- bulion.
Przygotowanie :
Mięso przełóż do miski. Wsyp sól, pieprz i majeranek. Połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Uformuj niewielkie pulpeciki i usmaż. Cebulkę posiekaj drobno i podsmaż na patelni z niewielką ilością
tłuszczu. Kapustę posiekaj drobno.Przełóż do rondelka lub garnka. Wlej niewielką ilość wody. Dodaj
przyprawy, pomidory w puszce, koncentrat. Gotuj parę minut. Wrzuć wcześniej przygotowane pulpety. Wlej
bulion. Duś
całość około 20-25 minut. Dopraw do smaku.
Oo, z takim połączeniem się jeszcze nie spotkałam:)
OdpowiedzUsuńPyyycha:-)!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Dziś na obiad też będę robiła klopsiki:)
OdpowiedzUsuń