czwartek, 24 lipca 2014

Bigos z klopsikami

Bigos z klopsikami 


Składniki :
  • 300g mięsa mielonego wieprzowego,
  • pieprz,
  • sól,
  • majeranek,
  • 1 mała biała kapusta,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • 1 cebula,
  • olej,
  • bulion.
Przygotowanie :

Mięso przełóż do miski. Wsyp sól, pieprz i majeranek. Połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Uformuj niewielkie pulpeciki i usmaż. Cebulkę posiekaj drobno i podsmaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Kapustę posiekaj drobno.Przełóż do rondelka lub garnka. Wlej niewielką ilość wody. Dodaj przyprawy, pomidory w puszce, koncentrat. Gotuj parę minut. Wrzuć wcześniej przygotowane pulpety. Wlej bulion. Duś całość około 20-25 minut. Dopraw do smaku.

3 komentarze:

  1. Oo, z takim połączeniem się jeszcze nie spotkałam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie. Dziś na obiad też będę robiła klopsiki:)

    OdpowiedzUsuń

Print