Truskawkowy sernik na zimno
Składniki
biszkopt: ( blaszka : 22 cm x 30 cm )
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1/2 szklanka mąki,
- 1
łyżeczka proszku do pieczenia.
Przygotowanie
biszkopt :
Białka
ubij na sztywno, dodaj partiami żółtka i cukier. Dodaj mąkę
zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszaj. Wlej ciasto do
formy. Piecz około 30 minut w
temperaturze 180 stopni.
Składniki
ser :
- 700g serka waniliowego homogenizowanego (w temperaturze pokojowej),
- 3 łyżki żelatyny,
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej,
- 300g świeżych truskawek.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź. Truskawki zmiksuj i połącz z serem. Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Ser przelej do formy z wcześniej przygotowanym biszkoptem. Całość włóż do lodówki. Galaretkę przygotuj zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej tężejącą na sernik. Całość włóż ponownie do lodówki na 2-3 godziny.
Wygląda wprost przepysznie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie tu u Ciebie!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas!
OdpowiedzUsuńNa upały najlepszy taki serniczek :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Wspaniały! I jak pięknie podany :).
OdpowiedzUsuńZapraszam go mnie.
pysznie Ci wyszedł:)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda ten sernik! :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! ; )
Świetne robisz zdjęcia!
Dziękuje :)
Usuń