poniedziałek, 19 maja 2014

Szybka zupa botwinkowa

Szybka zupa botwinkowa 


Składniki :
  • botwinka z buraczkami,
  • 4-5 szt młodych ziemniaków,
  • 2-3 szt młodej marchewki,
  • pietruszka,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • oliwa.
Przygotowanie :

Buraki, cebulę,  ziemniaki, marchew i pietruszkę pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż całość w garnku z oliwą. Wlej wodę. Wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj około 15 minut. Wrzuć pokrojone łodygi z liśćmi z botwinki i gotuj parę minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku. 


1 komentarz:

Print