poniedziałek, 12 maja 2014

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki,
  • 2 łyżeczki curry,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka, 
  • 2 jajka,
  • olej do smażenia. 
Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski.  Posyp solą, pieprzem, papryką i curry. Wlej 2 łyżki oleju i dokładnie połącz składniki. Miskę włóż do lodówki na minimum 2 godziny.

Przygotuj ciasto naleśnikowe. Do miski wsyp mąkę. Wlej mleko i wbij jajka. Zmiksuj mikserem na gładką masę. 

Kawałki kurczaka wrzuć do ciasta naleśnikowego. Wymieszaj całość tak aby ciasto dokładnie pokryło mięso. Smaż kawałki kurczaka w rozgrzanym oleju na złoty kolor.  

3 komentarze:

  1. Oo, ciekawe :) Może spróbuje, ale nie mam kiedy :/

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo inspirujacy przepis,oczywiscie w kolejce do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń

Print