Chrupiące gofry z czekoladowym mlekiem
Składniki
:
- 2 jajka,
- 2 szklanki mąki,
- 0,5 szklanki oleju lub stopionego masła,
- 1 3/4 szklanki mleka czekoladowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 4 łyżki cukru.
Przygotowanie
:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Na rozgrzaną płytę gofrownicy
wlej odpowiednią ilość ciasta. Zamknij pokrywę i piecz około 5 minut.
Świetne gofry, nigdy mi jeszcze takie ładne nie wyszły
OdpowiedzUsuńsą niesamowite! chętnie bym takiego zjadła na śniadanko :-))) pozdrawiam ciepło:-)
OdpowiedzUsuńnieee no jak możesz :D takie pyszności pokazywać!!!
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka pociekła, wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńwyglądają cudownie!
OdpowiedzUsuńmoże mogłabyś polecić jakąś dobrą gofrownicę bo właśnie zastanawiam się nad zakupem, a Twój przepis jeszcze bardziej mnie do tego zmotywował ;)
K.
Witam ciepło,
UsuńUżywam gofrownicy gofrownica mpm s-633g. Jestem z niej bardzo zadowolona. Świetnie wypieka gofry.
Pozdrawiam, Ewelina
Gofry to moje ulubione słodkości , które z łatwością mogę zrobić w domu :)
OdpowiedzUsuń