wtorek, 13 maja 2014

Chrupiące gofry z czekoladowym mlekiem

Chrupiące gofry z czekoladowym mlekiem


Składniki : 
  • 2 jajka, 
  • 2 szklanki mąki, 
  • 0,5 szklanki oleju lub stopionego masła,
  •  1 3/4 szklanki mleka czekoladowego,
  •  2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  •  szczypta soli,
  •  4 łyżki cukru.

Przygotowanie : 
 
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wlej odpowiednią ilość ciasta. Zamknij pokrywę i piecz około 5 minut.

7 komentarzy:

  1. Świetne gofry, nigdy mi jeszcze takie ładne nie wyszły

    OdpowiedzUsuń
  2. są niesamowite! chętnie bym takiego zjadła na śniadanko :-))) pozdrawiam ciepło:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. nieee no jak możesz :D takie pyszności pokazywać!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż mi ślinka pociekła, wyglądają przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają cudownie!
    może mogłabyś polecić jakąś dobrą gofrownicę bo właśnie zastanawiam się nad zakupem, a Twój przepis jeszcze bardziej mnie do tego zmotywował ;)

    K.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ciepło,

      Używam gofrownicy gofrownica mpm s-633g. Jestem z niej bardzo zadowolona. Świetnie wypieka gofry.

      Pozdrawiam, Ewelina

      Usuń
  6. Gofry to moje ulubione słodkości , które z łatwością mogę zrobić w domu :)

    OdpowiedzUsuń

Print