środa, 25 września 2013

Ciabatta po włosku

Ciabatta po włosku


Składniki :

  • bułka ciabatta
  • pomidorki koktajlowe
  • mini mozzarella w kulkach
  • szynka szwarclandzka 
  • oliwa
  • oregano
  • świeże listki bazylii
Przygotowanie :

Rozgrzej patelnię grillową i połóż przekrojoną bułkę. Chwilę podsmaż. Polej oliwą z góry i ułóż pokrojone pomidorki, mozzarellę oraz szynkę. Całość posyp oregano i świeżymi listami bazylii.

6 komentarzy:

  1. ja robię podobnie ale na chlebie i bez szynki. Jadłam wcześniej sam ser mozarella (i na pizzy i w sałace i na kanapce) ale jest bez smaku i strasznie mi nie smakował. Aż kosztowałam na ciepło na toście z pomidorami i bazylią w listkach i teraz go uwielbiam. Trzeba wiedzieć z czym łączyć dane smaki żeby wyszło super. Zapisuję w zakładkach i na pewno zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste, ale za to jaki efekt! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne śniadanie! Zachwycające zdjęcie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Znowu się przekonuję, że nie mogę oglądać blogów o tej godzinie! Zdecydowanie zbyt pysznie wyglądają te ciabattki.

    OdpowiedzUsuń

Print