Ciabatta po włosku
Składniki :
- bułka ciabatta
- pomidorki koktajlowe
- mini mozzarella w kulkach
- szynka szwarclandzka
- oliwa
- oregano
- świeże listki bazylii
Rozgrzej patelnię grillową i połóż przekrojoną bułkę. Chwilę podsmaż. Polej oliwą z góry i ułóż pokrojone pomidorki, mozzarellę oraz szynkę. Całość posyp oregano i świeżymi listami bazylii.
ja robię podobnie ale na chlebie i bez szynki. Jadłam wcześniej sam ser mozarella (i na pizzy i w sałace i na kanapce) ale jest bez smaku i strasznie mi nie smakował. Aż kosztowałam na ciepło na toście z pomidorami i bazylią w listkach i teraz go uwielbiam. Trzeba wiedzieć z czym łączyć dane smaki żeby wyszło super. Zapisuję w zakładkach i na pewno zrobię:)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo zachęcająco :-))
OdpowiedzUsuńPochwała prostoty :)
OdpowiedzUsuńProste, ale za to jaki efekt! :)
OdpowiedzUsuńIdealne śniadanie! Zachwycające zdjęcie :-)
OdpowiedzUsuńZnowu się przekonuję, że nie mogę oglądać blogów o tej godzinie! Zdecydowanie zbyt pysznie wyglądają te ciabattki.
OdpowiedzUsuń