niedziela, 24 marca 2013

Kotleciki z łososia

Kotleciki z łososia 

Pyszne kotleciki dla małych niejadków.
   
Składniki :
 
  •  400g świeżego fileta z łososia, 
  • cebulka zielona, 
  • 2 jajka,
  •  pieprz, 
  • sól, 
  • olej do smażenia,
  •  2 łyżki mąki, 
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej.

Przygotowanie : 
 
Rybę opłukaj i drobno posiekaj. Cebulkę drobno pokrój. Wszystko wrzuć do miski. Wbij żółtka, dodaj sól, pieprz i mąkę. Wszystko wymieszaj. Białka ubij na szykowną pianę i dodaj do ,łosisia. Całość delikatnie połącz. W dłoniach uformuj kotleciki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smaż na złoty kolor z dwóch stron.

5 komentarzy:

  1. Z takiej porcji ile kotlecików wychodzi?

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też ostatnio były :) dodawałam jeszcze ziemniaków do nich. W takich kotletach można świetnie przemycić rybę niejadkowi.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kotlecik jak marzenie...też muszę takie zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha pomysł :) Bardzo mi się podoba taka propozycja podania łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. łosoś, mmmmm, jem w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń

Print