poniedziałek, 18 marca 2013

Puszysty naleśnik z pieczarkami i szynką

Puszysty naleśnik z pieczarkami i szynką

Pyszne i szybkie danie.
Możesz dodać dowolne ulubione składniki.

Składniki :
  • 4 pieczarki
  • 4-6 plasterków szynki
  • 1 cebula
  • 50g startego sera
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • masło do smażenia.

 Przygotowanie : 

Pieczarki, cebulę oczyść i pokrój na mniejsze części. Szynkę pokrój na paseczki. Na patelni roztop niewielką ilość masła i podsmaż warzywa z szynką.  Do miski wlej mleko, wsyp mąkę, sól, pieprz, tymianek, paprykę oraz dodaj żółtka. Wymieszaj dokładnie składniki. Wsyp ser. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Na patelni zostaw porcję pieczarek z szynką i wlej odpowiednią ilość ciasta. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

Składniki na 3 duże porcje.

7 komentarzy:

Print