czwartek, 21 marca 2013

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Za niedługo święta...
Czas odświeżyć przepisy na tą szczególną okazję.
Jajka faszerowane pieczarkami to chyba najbardziej popularna przekąska. 

Składniki :
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4-5 średnich pieczarek
  • 1 płaska łyżka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
Przygotowanie :

Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni roztop masło i pieczarki. Podsmaż całość. Jajka przekrój na pół i żółtka przełóż do miseczki. Dodaj pieczarki, majonez, sól, pieprz i paprykę. Widelcem dokładnie wymieszaj składniki. Przygotowaną pastę ułóż na przekrojonych jajkach.

7 komentarzy:

  1. Też niedawno robiłam jajka z pieczarkami, ale jeszcze nie zdążyłam zamieścić wpisu. Piękne zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe. Też takie planuję robić;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm pyszności :-) uwielbiam faszerowane jajka :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robię podobnie i są rewelacyjne.

    OdpowiedzUsuń
  5. moja ulubiona wersja jajek:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękna ,wiosenna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam faszerowane jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń

Print