Zrazy z mięsa mielonego
Składniki :
- 500g mielonego mięsa wieprzowego,
- szynka wędzona w plasterkach,
- cebula,
- czerwona papryka,
- ogórki kiszone,
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka,
- 2 ząbki czosnku,
- 3-4 łyżki mąki,
- olej do smażenia,
- bulion,
- 2 łyżki śmietany 18%.
Przygotowanie :
Mięso przełóż do miski. Wsyp sól, pieprz, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrób dokładnie masę. Na blacie połóż kawałek foli spożywczej. Wyłóż mięso i uformuj prostokąt. Potnij nożem na 6 części. Na każdy mały prostokąt połóż szynkę, kawałek cebuli, ogórka i papryki. Zawiń mięso jak roladkę. Każdego zraza obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Wlej bulion i duś 10-15 minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku.
Już jestem głodna ;)
OdpowiedzUsuńPyszniutki obiadek:)
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuń