Gulasz wołowo-wieprzowy
z pieczoną papryką
Składniki :
- 300g mięsa wieprzowego na gulasz,
- 300g mięsa wołowego na gulasz,
- olej,
- 2 łyżki mąki,
- pieprz,
- sól,
- 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
- 2 czerwone papryki,
- 300g pieczarek,
- 2 łyżeczki kminku,
- ziele angielskie,
- liście laurowe
- 2 łyżki masła.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski. Wsyp kminek, czosnek, pieprz i mąkę. Dokładnie połącz składniki. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ułóż papryki na blaszce i piecz 20-25 min aż skórka popęka. Gorące papryki owiń w folię aluminiową. Mięso przełóż do rondla i wlej bulion. Przykryj i duś do miękkości (około 40 minut). Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki. Z papryki ściągnij skórkę i pokrój. Warzywa wrzuć do mięsa i duś dodatkowe 20-25 minut. Dopraw do smaku.
o rany! pyszności! aż cieknie ślinka! skradnę przepis!
OdpowiedzUsuńZgadzam się ze słowami poprzedniczki - danie faktycznie wygląda wspaniale :) Zachowuję przepis dla siebie i w najbliższym czasie przetestuję :)
OdpowiedzUsuń