czwartek, 9 lutego 2012

Zupa fasolowa z chili

Diabelska zupa fasolowa z chilli

Składniki: cebula, 2 łyżeczki suszone chilli, puszka fasoli białej w zalewie , puszka fasoli czerwonej w zalewie, 4-5 ząbków czosnku, puszka pomidorów krojonych, 3-4 ziemniaków, cebulka zielona, sól, pieprz, rosół drobiowy, oliwa, curry ( pasta curry-płaska łyżeczka)


Przygotowanie : Cebule zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać chili. Zalać bulionem dodać ziemniaki. Gotować 10min. Do wywaru wrzucić odsączoną fasolę biała i czerwona, rozgnieciony czosnek, pomidory, carry. Gotować na wolnym ogniu 15-20 min. Doprawić do smaku pieprzem, solą.

Do zupy można dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki i podsmażoną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print