wtorek, 7 lutego 2012

Galaretka drobiowa

Galaretka drobiowa


Składniki :2 filety z kurczaka pojedyncze, bulion drobiowy, marchewka, pietruszka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, kukurydza, groszek, 2 jajka, żelatyna.

Przygotowanie : Filety zalewamy bulionem , wrzucamy marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie , liść laurowy. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Powstały bulion odcedzamy, żelatynę dodajemy do bulionu, mieszamy.
 Do miseczki na sam dół, wrzucamy trochę marchewki, groszku kukurydzy, jajka oraz mięso drobiowe. Zalewamy bulionem z żelatyną. Galaretkę wstawiamy do lodówki aż stężeje. Galaretka świetnie smakuje skropiona sukiem z cytryny i cebulką.

3 komentarze:

  1. A ILE TEJ ŻELATYNY?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zależy ile jest bulionu.
      Można już kupić opakowania od 0,5l płynu.

      Usuń

Print