piątek, 24 lutego 2012

Różowe babeczki

Różowe babeczki



Składniki (babeczka dwukolorowa): 2 czubate łyżki kaszy manny, 2 łyżki cukru, 20 dag malin, 1,5 szklanki mleka, żelatyna.

Przygotowanie :  Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż  zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody. Zagotuj w rondelku mleko. Dodaj kaszę manną rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Gotuj 3-5minut. 1/3 część owoców zmiksuj, dodaj łyżeczkę żelatyny. Wlej masę do 1/3 części foremki. Kaszę manną odstaw z ognia i wymieszaj z pozostałymi owocami na puszystą masę. Uzupełni pozostałą część foremki. Odstaw do lodówki.

 ___________________________________________________________________________




Składniki (babeczka jednokolorowa) : 20 dag serka waniliowego, 20dag malin (mogą być mrożone) ,  2 łyżki cukru pudru, łyżeczka żelatyny.

Przygotowanie : Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż  zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody.
Rozpuszczoną żelatynę połącz z twarożkiem, dodaj owoce, cukier puder i delikatnie wymieszaj. Foremkę wypełnij masą. Schłodź w lodówce. 

3 komentarze:

Print