czwartek, 9 lutego 2012

Faworki

Faworki - dziecinnie proste


Składniki : 2 szklanki mąki, 2 łyżki octu, 1 jajko , 4 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie : Do miski wrzucić mąkę, ocet, jogurt naturalny, rozmącone jajko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ugnieść z nich ciasto. Rozwałkować  bardzo cienko, radełkiem wyciąć niewielkie prostokąty, naciąć w środku dziurkę i przełożyć koniec prostokąta. Smażyć na głębokim tłuszczu aż faworki zezłocą się. Posypać cukrem pudrem.

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię faworki. Takie proste a takie pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyyszne!
    Wczoraj smażyłam i wyszły naprawdę wyjątkowe- chrupkie cieniutkie i pełne bąbelków.
    Polecam! :)

    OdpowiedzUsuń

Print