niedziela, 5 lutego 2012

Roladki z indyka ze szpinakiem

Roladki z indyka ze szpinakiem


Składniki: 1 filet z indyka, szpinak liście (2 kulki mrożone), 1/3 kostki fety, 2 ząbki czosnku, śmietana, cebula, pieprz, sól.

Przygotowanie : Filet indyczy opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym rozciąć i rozbić. należy robić to delikatnie tak aby nie porobić  dziur w mięsie. Na patelni zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak (jeżeli szpinak jest nadal zmrożony, wystarczy ze dodasz do na patelnie z czosnkiem i cebulą i podlejesz odrobiną wody) . Dodać fetę i śmietanę, doprawić do smaku. Cały farsz pozostawić do ostygnięcia.  Mięso rozłożyć , nałożyć farsz i zwinąć w roladkę. Mięsko podsmażyć na tłuszczu ( maśle, oliwie), podlać wodą i dusić 15-20 min. Dodać śmietany do sosu , doprawić do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz

Print