Koperty drobiowe z rukolą i parmezanem
Składniki :
- 3 pojedyncze filety z kurczaka,
- rukola,
- starty parmezan,
- 1 jajko,
- 2 szklanki bułki tartej,
- olej do smażenia,
- sól,
- pieprz,
- 2 ząbki czosnku,
- papryka słodka,
Przygotowanie :
Mięso delikatnie rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięsa połóż rukolę i kawałek parmezanu. Zwiń w kopertę lub roladkę. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.
Roladki możesz włożyć do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.
Nie przepadam za drobiem w panierce, ale przy tym przepisie mogłabym zrobić wyjątek :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie lubię takie połączanie :)
OdpowiedzUsuń