czwartek, 30 października 2014

Owsianka zapiekana w jabłku z dżemem

Owsianka zapiekana w jabłku z dżemem
 Pyszne i aromatyczne śniadanie.
Pełne błonnika. Delikatne jabłko z gorącym dżemem i czapeczką z owsianki -
Idealne na rozpoczęcie dnia !

Składniki : ( na 2 porcje )
  • 2 duże jabłka,
  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 kopiaste łyżeczki dżemu truskawkowego.
Przygotowanie :

Do rondelka wlej mleko. Zagotuj. Wsyp płatki owsiane i gotuj 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Ukrój  górę jabłek i wydrąż nasienie. Do jabłka włóż po jednej łyżeczce dżemu i owsiankę. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 stopni. 




4 komentarze:

Print