Kremowa zupa pieczarkowa
Składniki :
- 300g pieczarek,
- 1 duża cebula,
- 2 łyżki masła,
- bulion,
- 100g serka topionego,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżka śmietany 18%.
Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę i pieczarki.Warzywa przełóż do garnka. Wlej bulion i dodaj pokrojoną marchew i pietruszkę. Duś parę minut. Dodaj serek topiony i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę. Całość zmiksuj blenderem.
Podoba mi się Twój pomysł na zupę:)
OdpowiedzUsuńOoo super przepis, na pewno skorzystam z niego;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)