czwartek, 21 stycznia 2016

Sałatka z tuńczykiem z ryżem i serem żółtym

Sałatka z tuńczykiem z ryżem 
i serem żółtym 


Składniki: 
  • 2 puszki  tuńczyka w sosie własnym ,
  • 100g ugotowanego ryżu,
  • 80g sera żółtego,
  • 1 puszka kukurydzy, 
  •  3 jajka, 
  • 4 ogórki kiszone, 
  • 2 łyżki majonezu, 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól, 
  • pieprz.
Przygotowanie : 
 
Jajka ugotuj, ostudź. Pokrój ogórka i jajka. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do miski wrzucić odsączonego tuńczyka, odsączoną kukurydzę, jajka, ser, ryż oraz ogórki. Do wszystkich składników dodaj majonez i jogurt. Dopraw do smaku.

2 komentarze:

Print