Bardzo mięsny chłopski garnek
Składniki :
- 300g karczku bez kości,
- 3-4 kiełbasy, ( u mnie śląskie )
- 1 filet z kurczaka,
- 1/2 małej kapusty białej,
- 6 szt pieczarek,
- 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie,
- 1 puszka pomidorów w zalewie,
- 1/2 czerwonej papryki,
- sól,
- pieprz,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- 2-3 szt ziemniaków,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- olej do smażenia,
- bulion.
Mięso wieprzowe zmiel. Na patelni rozgrzej olej. Mięso mielone posyp solą i pieprzem. Podsmaż . Ściągnij z ognia i przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną kiełbasę i fileta z kurczaka. Ponownie przełóż do garnka.Warzywa posiekaj - paprykę, kapustę i pieczarki. Paprykę i pieczarki podsmaż. Przełóż do mięsa. Do garnka wlej pomidory. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Dodaj pokrojoną białą kapustę. Wlej bulion i koncentrat pomidorowy. Duś 10 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki i odsączoną fasolę. Ponownie duś 10-15 minut. Dopraw do smaku.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Ładnie wyglada :)
OdpowiedzUsuńchyba już wiem, co niebawem ugotuję :D wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń