Kapuśniak na wędzonym boczku
Składniki:
- 300g kiszonej kapusty,
- 200-250g wędzonego boczku,
- włoszczyzna,
- cebula,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- kminek,
- pieprz,
- sól,
- 2-3 ziemniaki,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie :
Włoszczyznę
umyj, obierz i zalej wodą. Dodaj liść laurowy oraz ziele
angielskie i zagotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną
kapustę kiszoną. Do bulionu wrzuć
kapustę. Boczek podsmaż na patelni i dodaj do wywaru. Wrzucić pokrojone ziemniaki. Gotuj około 20
min. Dopraw do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem.
I love cabbage anywhere , anytime.cheers
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapuśniak :) Twój wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuńI taki jest najlepszy.
OdpowiedzUsuńdomowy najlepszy!
OdpowiedzUsuń