Szaszłyki z kurczaka i boczku
Składniki :
- 300g udźca z kurczaka bez kości,
- 200g boczku,
- 2 cebule,
- sól,
- pieprz,
- olej,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżeczki papryki wędzonej.
Do miseczki wlej olej. Wsyp sól, pieprz i paprykę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj dokładnie. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i włóż do marynaty na 2-3 godziny. Boczek i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwaj mięso, boczek i cebulę. Grilluj na złoty kolor.
Piękne zdjęcia! :) Czy używasz jakiegoś statywu i dodatkowego oświetlenia? Zdjęcia są bardzo ładne i wyraźne :) Pozdrawiam! Ania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa. Zdjecia robie w swietle dziennym bez lamp. A statyw oczywiście uxywam bo bardzo ulatwia. Pozdrawiam. Ewelina
UsuńSzaszłyki wyglądają niesamowicie.
OdpowiedzUsuń