czwartek, 24 kwietnia 2014

Kapuśniak z pomidorami

Kapuśniak z pomidorami


Składniki: 
  • 300g kiszonej kapusty, 
  • 30-40 dag żeberek, 
  • włoszczyzna,
  •  cebula, 
  • liść laurowy, 
  • ziele angielskie, 
  • kminek, 
  • pieprz, 
  • sól,
  •  2-3 ziemniaki,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 puszka pomidorów krojonych,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • wędzona kiełbasa.

Przygotowanie : 

Włoszczyznę umyj, obierz i zalej wodą. Włóż żeberko , dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i zagotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną kapustę kiszoną. Z miękkich żeberek usuń kości. Do bulionu wrzuć kapustę, mięso z żeberek.  Wlej pomidory z puszki i dodaj koncentrat pomidorowy. Wrzucić ziemniaki oraz pokrojona kiełbasę. Gotuj około 20 min. Dopraw do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem. 

4 komentarze:

  1. Hummmm.... mon Dieu quelle délice ce plat impossible lui résister!
    bisous

    OdpowiedzUsuń
  2. kapuśniak robiłam dzisiaj :p ale nigdy nie jadłam z pomidorami. ciekawy :]

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię pomidory a więc do takiego kapuśniaku mogę się przekonać :)

    OdpowiedzUsuń

Print