Kapuśniak z pomidorami
Składniki:
- 300g kiszonej kapusty,
- 30-40 dag żeberek,
- włoszczyzna,
- cebula,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- kminek,
- pieprz,
- sól,
- 2-3 ziemniaki,
- 2 łyżki oleju,
- 1 puszka pomidorów krojonych,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- wędzona kiełbasa.
Przygotowanie :
Włoszczyznę umyj, obierz i zalej wodą. Włóż żeberko , dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i zagotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną kapustę kiszoną. Z miękkich żeberek usuń kości. Do bulionu wrzuć kapustę, mięso z żeberek. Wlej pomidory z puszki i dodaj koncentrat pomidorowy. Wrzucić ziemniaki oraz pokrojona kiełbasę. Gotuj około 20 min. Dopraw do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem.
Hummmm.... mon Dieu quelle délice ce plat impossible lui résister!
OdpowiedzUsuńbisous
kapuśniak robiłam dzisiaj :p ale nigdy nie jadłam z pomidorami. ciekawy :]
OdpowiedzUsuńLubię pomidory a więc do takiego kapuśniaku mogę się przekonać :)
OdpowiedzUsuńMmm, ciekawe
OdpowiedzUsuń