poniedziałek, 30 lipca 2012

Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym

Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym

Szybkie i proste danie na obiad.
Świetnie smakuje z ryżem.

Składniki : 1 filet świeżej ryby ( u mnie pstrąg), 1/2  papryka zielona, 1/2  papryka czerwona, 1 cebula, opakowanie pomidorów z puszki, szklanka bulionu, 4 łyżki masła, sól, pieprz



Przygotowanie :  Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulę. Duś 3-4 minuty i wrzuć pokrojoną paprykę zieloną i czerwoną w paski. Smaż 5 minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z zalewą i bulion. Duś 5 minut. Rybę oczyść, oprósz pieprzem i solą oraz podziel na kawałki. Ułóż rybę na sosie pomidorowym i połóż kawałki masła. Przykryj rondel i duś 10 minut. Dla złagodzenia smaku możesz dodać 2 łyżki śmietany. 




Koniecznie zobacz inne propozycje na danie z rybą :










  

 Ryba po grecku 

10 komentarzy:

  1. Bardzo smakowita jest ta rybka!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na rybkę już od dawna mam ochotę. Twoja wygląda niesamowicie pysznie! jeszcze w sumie nie robiłam rybki w taki sposób, ale z chęcią wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Danie prezentuje się pierwszorzędnie. Ciekawa propozycja z tym sosem. Z przyjemnością wypróbuję przepis w domu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ty wpadasz do mnie na śniadanie, a ja do Ciebie na obiad omnomnom:>

    OdpowiedzUsuń
  5. ale to smacznie wygląda, jedno z moich ulubionych połączeń ryba i pomidory :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyszło pysznie-delikatna ryba w pomidorowym sosie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Chyba jeszcze nie jadałam tak przygotowanej ryby, ale jak widzę po zdjęciach to prezentuje się ona bardzo apetycznie. Polecam także każdemu grillowanego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ gdyż wychodzi on przepysznie.

    OdpowiedzUsuń

Print