sobota, 7 lipca 2012

Jagodowa kawa mrożona

Jagodowa kawa mrożona

Nie wiem jak u Was ale w Rybniku upał nie odpuszcza.
Parno i duszno.
Pozostaje tylko chłodzić się napojami.

Składniki : Kawa rozpuszczana z 2 łyżeczek (na filiżankę ), 4 łyżki jagód, 2 łyżeczki cukru brązowego, 50 ml mleka, bita śmietana.

Przygotowanie :  Zmiksuj świeże jagody z cukrem i przelej do szklanki.  Na jagody powoli nalej wcześniej przygotowaną kawę. Uzupełnij bardzo delikatnie mlekiem tak aby powstały warstwy.  Udekoruj bitą śmietaną.



25 komentarzy:

  1. Cudowne zdjęcie. Uwielbiam kawę i muszę koniecznie wypróbować ten przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zamiast mleka można dodać jogurt naturalny , też jest pysznie :)

      Usuń
  2. Pod Poznaniem dokładnie to samo. I czuję, że ta kawa pozwoli przetrwać dzisiejszy dzień.

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne zdjęcia:)
    Nie piłam jeszcze kawy mrożonej z owocami. Nie lubię bitej śmietany,ale naprawdę całość prezentuje sie genialnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł! Jestem bardzo ciekawa jak smakuje kawa z jagodami, muszę koniecznie spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zaintrygowałaś mnie tym przepisem, będę musiała wypróbować.
    A w Krakowie upał też koszmarny ;(

    OdpowiedzUsuń
  6. pięknie podane ale jak to wypić ze słoika?:)

    OdpowiedzUsuń
  7. nie mogę oderwać wzroku od zdjęcia... a siebie od przepisu :P

    OdpowiedzUsuń
  8. czemu pijesz kawę ze słoika? nie masz szklanki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z moim szczęsciem rozbijania szklanek i talerzy zostały mi tylko słoiki :D

      Usuń
  9. i w moim Kościanie ledwo da się udychać.
    jednakże z taką kawą... to zmienia postać rzeczy!

    OdpowiedzUsuń
  10. Zdecydowanie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  11. zdecydowanie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Rany, ale to musi pysznie smakować w taki upał!

    OdpowiedzUsuń
  13. W Katowicach równie parno i duszno :) a taka kawa - idealna !

    OdpowiedzUsuń
  14. zabiłaś mnie tym przepisem! muszę spróbować:)

    życie & podróże
    gotowanie

    OdpowiedzUsuń
  15. Witam, Dziękuje za wpis jednak muszę go odrzucić:( Danie wygląda ślicznie, ale dokładnie w kryteriach zaznaczyłam , ze przepisy nie mogą posiadać w składzie produktów pochodzenia zwierzęcego tj mleko, sery czy jogurty. W przepisie należy zaznaczyć iż wykorzystywane się produkty roślinne. Mam nadzieję, że się nie zraziłaś i zapraszam z kolejnymi propozycjami :)
    Pozdrawiam
    Wegan Nerd

    OdpowiedzUsuń
  16. Na co dzień kiedy potrzebna jest mi dobra kawa wrocław wychodzi mi naprzeciw ze swoimi cudownymi kawiarniami. Jednak weekendami uwielbiam przyrządzać ciekawe przepisy samodzielnie. Od dłuższego czasu polowałem na jagodową kawę mrożoną, a ten przepis wydaje się być idealny. Na pewno spróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń

Print