sobota, 7 lipca 2012

Jagodowa kawa mrożona

Jagodowa kawa mrożona

Nie wiem jak u Was ale w Rybniku upał nie odpuszcza.
Parno i duszno.
Pozostaje tylko chłodzić się napojami.

Składniki : Kawa rozpuszczana z 2 łyżeczek (na filiżankę ), 4 łyżki jagód, 2 łyżeczki cukru brązowego, 50 ml mleka, bita śmietana.

Przygotowanie :  Zmiksuj świeże jagody z cukrem i przelej do szklanki.  Na jagody powoli nalej wcześniej przygotowaną kawę. Uzupełnij bardzo delikatnie mlekiem tak aby powstały warstwy.  Udekoruj bitą śmietaną.



24 komentarze:

  1. Cudowne zdjęcie. Uwielbiam kawę i muszę koniecznie wypróbować ten przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zamiast mleka można dodać jogurt naturalny , też jest pysznie :)

      Usuń
  2. Pod Poznaniem dokładnie to samo. I czuję, że ta kawa pozwoli przetrwać dzisiejszy dzień.

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne zdjęcia:)
    Nie piłam jeszcze kawy mrożonej z owocami. Nie lubię bitej śmietany,ale naprawdę całość prezentuje sie genialnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Jest bardzo smakowita !
      Polecam serdecznie

      Usuń
  5. Super pomysł! Jestem bardzo ciekawa jak smakuje kawa z jagodami, muszę koniecznie spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zaintrygowałaś mnie tym przepisem, będę musiała wypróbować.
    A w Krakowie upał też koszmarny ;(

    OdpowiedzUsuń
  7. pięknie podane ale jak to wypić ze słoika?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Słomeczką :)

      Pozrdawiam serdecznie

      Usuń
  8. nie mogę oderwać wzroku od zdjęcia... a siebie od przepisu :P

    OdpowiedzUsuń
  9. czemu pijesz kawę ze słoika? nie masz szklanki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z moim szczęsciem rozbijania szklanek i talerzy zostały mi tylko słoiki :D

      Usuń
  10. i w moim Kościanie ledwo da się udychać.
    jednakże z taką kawą... to zmienia postać rzeczy!

    OdpowiedzUsuń
  11. Zdecydowanie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  12. zdecydowanie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Rany, ale to musi pysznie smakować w taki upał!

    OdpowiedzUsuń
  14. W Katowicach równie parno i duszno :) a taka kawa - idealna !

    OdpowiedzUsuń
  15. zabiłaś mnie tym przepisem! muszę spróbować:)

    życie & podróże
    gotowanie

    OdpowiedzUsuń
  16. Witam, Dziękuje za wpis jednak muszę go odrzucić:( Danie wygląda ślicznie, ale dokładnie w kryteriach zaznaczyłam , ze przepisy nie mogą posiadać w składzie produktów pochodzenia zwierzęcego tj mleko, sery czy jogurty. W przepisie należy zaznaczyć iż wykorzystywane się produkty roślinne. Mam nadzieję, że się nie zraziłaś i zapraszam z kolejnymi propozycjami :)
    Pozdrawiam
    Wegan Nerd

    OdpowiedzUsuń

Print