Bitki wieprzowe z karkówki
Składniki :
- 600g wieprzowej karkówki,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- mąka,
- olej do smażenia,
- 2 cebule,
- ziele angielskie,
- liść laurowy.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę. Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.
Ale pychota. No i kluski z dziurką :D
OdpowiedzUsuńOdličan recept, ogladnela sam sad :)
OdpowiedzUsuńKluski śląskie z bitkami to najlepsze połączenie. I smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńOj dawno nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńA kluski sama robiłaś? Bo takie ładne :)
OdpowiedzUsuń