środa, 3 lutego 2016

Bitki wieprzowe z karkówki

Bitki wieprzowe z karkówki


Składniki :
  • 600g wieprzowej karkówki,
  • sól,
  • pieprz, 
  • papryka słodka,
  • mąka,
  • olej do smażenia,
  • 2 cebule,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy.
 Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę.  Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę.  Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku. 
 

5 komentarzy:

  1. Ale pychota. No i kluski z dziurką :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Odličan recept, ogladnela sam sad :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kluski śląskie z bitkami to najlepsze połączenie. I smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A kluski sama robiłaś? Bo takie ładne :)

    OdpowiedzUsuń

Print