wtorek, 3 lipca 2012

Strucla morelowo - wiśniowa

Strucla morelowo - wiśniowa

Dzięki uprzejmości Pani Agnieszki miałam okazję przetestować konfitury firmy Matenre
Przyznam szczerze że od dłuższego czasu jestem fanem konfitury jeżynowej z maliną.
Obłędne połączenie smaków.
Do przygotowania strucli użyłam konfiturę Materne morelową i wiśniową.
Obydwie sprawdziły się rewelacyjnie. 
Morelowa ma bardzo delikatny i słodki smak.
 Natomiast wiśniowa zaskoczyła mnie całkowicie całymi owocami w słoiczku. 
Produkty Materne  są w 100% naturalne, nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników.
Połowa sukcesu udanego wypieku to  produkty najwyższej jakości.
Ważne jest abyśmy podawali swoim bliskim to co jest zdrowe i sprawdzone. 
Dzięki konfiturom Materne poczujesz owocową przyjemność przez cały rok. 
Materne poleca również konfitury light o zaniżonej wartości energetycznej, czyli dla wszystkich dbających o sylwetkę ale chcących się cieszyć smakiem.
Więcej szczegółów dotyczących konfitur light znajdziesz na stronie.
Anyżkowo poleca Materne ! 
Produkt godny zaufania !


Składniki : 1/2 słoika konfitury Materne morelowa, 1/2 słoika konfitury Materne wiśniowa, 1/2 opakowania suchych drożdży, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mleka (temperatura pokojowa), 250g mąki, 50g masła, 2 jajka, szczypta soli.

Przygotowanie : Do miski wsypujemy mąkę, sól i drożdże.Roztopione masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy do mąki i wlewamy mleko.Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na 30-40minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy prostokąt. 2 części smarujemy konfiturą Materne morelowa i zwijamy. Kolejne 2 części smarujemy konfiturą Materne wiśniowa i zawijamy. Do nasmarowanej blaszki masłem kładziemy 2 roladki  (jedną z konfiturą wiśniową obok z konfiturą morelową) na to kładziemy kolejne dwie o rożnych smakach konfitury. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 200 stopni. Strucle podajemy z lukrem lub posypaną cukrem pudrem. 






25 komentarzy:

  1. piękna, piękna!
    aż mi dech zaparło. dwu-nadzieniowa, wspaniała, wakacyjna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszna na śniadanie i do kawy.
      Pozdrawiam ciepło :)

      Usuń
  2. cudowna! ale przyciąga oko na durszlaku:) - nie dziwię się wygląda bosko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje bardzo i zachęcam do spróbowania z innymi konfiturami :)
      Pozdrawiam

      Usuń
  3. rewelacyjna! smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak cudownie ta strucla wygląda! Jestem całkowicie zauroczona!

    OdpowiedzUsuń
  5. cały weekend zbierałam się do upieczenia takiej strucli;) nie wyszło mi, ale się poprawie! na razie podziwiam twoją, jest śliczna!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję ze bedzie smakować. U mnie ze stołu znikneła bardzo szybko :)

      Usuń
  6. To wygląda nieprzyzwoicie apetycznie. Nie mogę się napatrzeć, choć oczywiście wolałabym to zjeść ;) muszę się jednak zadowolić zjadaniem wzrokiem ;).

    Pozdrawiam serdecznie,
    (wspomniana w pierwszym akapicie) Agnieszka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z chęcia bym sie podzieliła..gdyby jeszcze dziś było czym :D

      Dziękuje za odwiedzimy :)

      Usuń
  7. Drogi Amorku!
    Uczyłaś się gdzieś fotografii? Gdzie robisz zdjęcia? Czym się inspirujesz? Wychodzę z prośbą o posta o Twojej fotografii, z pewnością byłoby wielu chętnych, by uczyć się od Mistrzyni!!:))

    Pozdrawiam, Patrycja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za miłe słowa:)
      ale fotografii nigdzie sie nie uczyłam, zdjęcia robię metodą prób i błedów. Czasem cykne 3-4 i jest dobrze a czasem 50 :D
      Zdjecia atulanie robie na dworze bo zbiłam 2 lampy do fotografii :D
      ale wyszło chyba mi to na lepsze.
      Poza tym mam dostęp do światła dziennego i nie musze kombinowac z lampami . Zaczne sie zastanawiać co dalej jak bedzie zima :D
      Jako tło to posiadam pare desek ze sobą zbitych (np z palet) oraz dużo pojedynczych talerzy ( np z ikei lub jak widze jakas wysprzedaż).
      No i oczywiście zbieram wszytsko - żołędzie, szyszki, worki lniane czy wstażki. Obrabiam zdjęcia za pomocą programu i to tyle.
      Pozdrawiam Cie gorąco Patrycja :)

      Usuń
  8. O mamo, aż nie mogę zapanować nad śliniankami :) Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  9. Rewelacja! Od razu moje soki żołądkowe się odezwały...

    OdpowiedzUsuń
  10. Odpowiedzi
    1. Dziękuję i zachęcam do spróbowania :)
      Pozrawiam

      Usuń
  11. mmm ale pysznie tu u ciebie.

    OdpowiedzUsuń
  12. też byśmy chętnie zjedli ją na śniadanie i na pewno niewiele by z niej zostało, bo wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  13. Wyszła przepiękna. Też muszę taką zrobić ;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Print