środa, 4 kwietnia 2012

Szybka zupa z kurczaka i kukurydzy W 15 MINUT

Szybka zupa z kurczaka i kukurydzy

 Bardzo smaczna i syta zupa.
Czas przygotowania to tylko 15 minut !
Świetny pomysł na dzisiejszy obiad. 


Składniki : 1,5L bulionu drobiowego, 1 łyżeczka świeżego , startego imbiru, puszka kukurydzy konserwowej, 1 pojedynczy filet z kurczaka, 1/4 szklanki mąki kukurydzianej, 1/4 szklanki wody, 1 łyżka sosu sojowego, 2 białka jajek, 2 łyżki wody, marchew, pietruszka. 

Przygotowanie : W rondlu doprowadź bulion do wrzenia, dodaj imbir, kukurydzę, filet z kurczaka pokrojonego na paseczki, marchew i pietruszkę.  Wymieszaj w kubeczku mąkę kukurydzianą z wodą, dolej sos sojowy, całość przelej do bulionu. Zupę zagotuj aż zgęstnieje. Zmieszaj białka z wodą i bardzo cienkim strumyczkiem stopniowo dolewaj do gotującej się zupy na małym ogniu.

5 komentarzy:

  1. mm... pyszna!
    sądzę, że by mi smakowała.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubie kukurydze w zupach :) Wygląda bardzo wiosennie!

    OdpowiedzUsuń
  3. te białka na końcu koniecznie? jak nie dam to dużo zupie odbiorę z efektu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Białka nie zmieniają smaku zupy i wydaje mi się nie nie odbierze konsystencji zupy.

      Usuń

Print