wtorek, 24 kwietnia 2012

Serowe ciasteczka z rabarbarem

Serowe ciasteczka z rabarbarem 

Rabarbar kojarzy mi się wyłącznie z tym ze już jest wiosna.



Składniki 120g twarogu na sernik, 150g maki, 2 łyżki cukru, 130g miękkiego masła, 300g rabarbaru, dżem malinowy, żółtko.

Przygotowanie: Masło, ser, cukier wymiesza na gładką masę. Stopniowo dodać mąkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Uformować kulkę , zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Rabarbar pociąć na małe kawałki i w miseczce wymieszać z dżemem. Ciasto podzielić na porcje i uformować małe krążki. Posmarować ciasto żółtkiem i nałożyć porcje rabarbaru z dżemem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 25 minut.



4 komentarze:

  1. Twoje ciasteczka wyglądają na pyszne :)Ja dziś po rabarbar specjalnie na targ biegłam. Taką też miałam na niego ochotę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rabarbar uwielbiam, wiec te ciasteczka to cos dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zachęcam do wzięcia udziału w konkursie :) http://maxymonium.blogspot.com/2012/04/obiecany-konkurs-urodzinowy-nagrody.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Mi rabarbar kojarzy się z maturami...:-)
    ale ciasteczka...to już znacznie słodsza historia!

    OdpowiedzUsuń

Print