piątek, 11 października 2013

Zupa pomidorowa z fasolą

Zupa pomidorowa z fasolą

Bardzo prosta do przygotowania zupa a zarazem bardzo sycąca.
Polecam na obiad !

Składniki :
  • 1 puszka pomidorów krojonych,
  • 4 szklanki bulionu warzywnego, 
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 marchewki, 
  • oliwa z oliwek,
  • gotowe tortellini,
  • 1 puszka fasoli białej.
Przygotowanie :

Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek, marchewkę i wlej bulion. Duś 10 minut. Wsyp odsączoną z zalewy fasolę i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Tortellini ugotuj i podawaj z zupą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print