środa, 13 grudnia 2017

Pieczeń z udźca z indyka

Pieczeń z udźca z indyka 


Składniki :
  • 1 udziec z indyka,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • olej.
Przygotowanie :

Z mięsa ściągnij skórę i wytnij kości. Do miski wlej olej. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek.  Wsyp sól, pieprz i majeranek. Wymieszaj składniki. Mięso natrzyj marynatą i włóż do lodówki na parę godzin. Mięso owiń sznurkiem jak roladę. Zwiąż. Mięso włóż do rękawa foliowego. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni i piecz przez 60minut. Rozetnij rękaw foliowy i piecz przez 30 minut. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print