wtorek, 14 czerwca 2016

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej 


Składniki :
  • 3 nieduże filety z kurczaka, ( pojedyncze )
  • 300g fasolki szparagowej, ( może być mrożona )
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1,5 - 2 szklanki bulionu,
  • sól,
  • pieprz,
  • oregano,
  • olej do smażenia.
 Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju.  Wrzuć fileta i smaż parę minut. Koncentrat rozpuść w bulionie i wlej do mięsa. Duś parę minut. Dodaj fasolkę i ponownie duś 5/8 minut. Wsyp oregano i dopraw do smaku.  

1 komentarz:

  1. Świetny przepis, koniecznie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Print